Tramadol Krka 200mg Verl.afgifte Comp 100 X 200mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
€ 30,09
check-circle Onmiddellijk beschikbaar
Ik weet dat dit product een voorschrift vereist.

Ik bevestig hierbij dat ik de bijsluiter heb gelezen en op de hoogte ben van het gebruik, de juiste dosering en mogelijke bijwerkingen van dit geneesmiddel. Ik verklaar het gevaar van overhaast gebruik van dit geneesmiddel te kennen en beloof het te gebruiken zoals voorgeschreven.

Onze Leveringsmethodes:

shop

Afhalen in de apotheek of aan de automaat (indien de bestelling uit onze robot kan geleverd worden dan krijgt u nog een mail met een QR code en uitleg)

information-circle

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Als apothekers bieden we ook farmaceutische zorg. Na aankoop van een geneesmiddel of medisch hulpmiddel kun je ook contact met ons opnemen als je vragen hebt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via mail of telefoon.

Tramadol, de werkzame stof in Tramadol Krka, is een pijnstiller van de klasse van de opiaten, die inwerkt op het centrale zenuwstelsel. Het verlicht de pijn via een effect op specifieke zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen.

Tramadol Krka wordt gebruikt voor de behandeling van matige tot ernstige pijn.

  • De werkzame stof in dit middel is tramadolhydrochloride.

Elke tablet met verlengde afgifte bevat 100 mg tramadolhydrochloride.

Elke tablet met verlengde afgifte bevat 150 mg tramadolhydrochloride.

Elke tablet met verlengde afgifte bevat 200 mg tramadolhydrochloride.

  • De andere stoffen in dit middel zijn: hypromellose, microkristallijne cellulose, watervrij colloïdaal siliciumdioxide, magnesiumstearaat in de tabletkern en hypromellose, lactosemonohydraat, titaandioxide (E171), macrogol, triacetine, rood ijzeroxide (E172) (enkel in de tabletten met verlengde afgifte 150 mg en 200 mg), geel ijzeroxide (E172) (enkel in de tabletten met verlengde afgifte 150 mg en 200 mg) in de omhulling. Zie rubriek 2 "Tramadol Krka bevat lactose".

Het pijnstillende effect van Tramadol Krka en de werkingsduur kunnen verminderen als u

geneesmiddelen inneemt op basis van:

  • carbamazepine (voor epilepsieaanvallen);

  • ondansetron (voorkomt misselijkheid).

Gelijktijdig gebruik van Tramadol Krka en tranquillizers zoals benzodiazepines of verwante

geneesmiddelen verhoogt het risico op sufheid, ademhalingsproblemen (ademhalingsdepressie) en

coma en kan levensbedreigend zijn. Daarom mag gelijktijdig gebruik enkel worden overwogen als

andere therapeutische opties niet mogelijk zijn.

Als uw arts echter Tramadol Krka voorschrijft samen met sedatieve geneesmiddelen, moet uw arts de dosering en de duur van de gelijktijdige behandeling beperken.

Vertel het aan uw arts als u sedatieve geneesmiddelen inneemt en volg de dosering die de arts

aanbeveelt stipt na. Het kan nuttig zijn om vrienden of verwanten te vragen om op de bovenvermelde

tekenen en symptomen te letten. Neem contact op met uw arts als u dergelijke symptomen vertoont.

Uw arts zal u zeggen of u Tramadol Krka mag innemen en in welke dosering.

Het risico op bijwerkingen stijgt:

  • als u tranquillizers, slaappillen, andere pijnstillers zoals morfine en codeïne (ook als hoestmiddel) en alcohol inneemt terwijl u Tramadol Krka inneemt. U kunt zich suffer voelen of het gevoel hebben dat u zou kunnen flauwvallen. In voorkomend geval moet u uw arts inlichten.

  • als u geneesmiddelen inneemt die convulsies (stuipen) kunnen veroorzaken, zoals bepaalde antidepressiva en antipsychotica. Het risico op stuipen kan stijgen als u tegelijkertijd Tramadol Krka inneemt. Uw arts zal u zeggen of Tramadol Krka geschikt is voor u.

  • als u bepaalde antidepressiva inneemt. Tramadol Krka kan in wisselwerking treden met die geneesmiddelen en u kunt last krijgen van serotoninesyndroom (zie rubriek 4 'Mogelijke bijwerkingen').

  • als u coumarineanticoagulantia (bloedverdunners) zoals warfarine samen met Tramadol Krka inneemt. Het effect van die geneesmiddelen op de bloedstolling kan worden beïnvloed en er zou

een bloeding kunnen optreden.

  • gabapentine of pregabaline voor de behandeling van epilepsie of pijn als gevolg van zenuwproblemen (neuropathische pijn).

Waarop moet u letten bij eten en drinken en alcohol?

Drink geen alcohol tijdens behandeling met Tramadol Krka, want het effect ervan zou kunnen

  1. Mogelijke bijwerkingen

Zoals elk geneesmiddel kan ook dit geneesmiddel bijwerkingen hebben. Niet iedereen krijgt daarmee te maken.

U moet onmiddellijk naar een arts gaan als u symptomen van een allergische reactie vertoont, zoals een gezwollen gezicht, tong en/of keel en/of ademhalingsproblemen of netelroos samen met ademhalingsproblemen.

Zeer vaak: kan optreden bij meer dan 1 op de 10 mensen - duizeligheid - misselijkheid

Vaak: kan optreden bij tot 1 op de 10 mensen - hoofdpijn, sufheid - vermoeidheid - verstopping, droge mond, braken - zweten (hyperhidrose)

Soms: kan optreden bij tot 1 op de 100 mensen - effecten op het hart en de bloedsomloop (bonzende hartslag, snelle hartslag, gevoel van flauwvallen of collaps). Deze bijwerkingen kunnen vooral optreden bij patiënten in staande houding of onder lichamelijke belasting. - kokhalzen, maagproblemen (bijv. drukkend gevoel in de maag, opgeblazen gevoel), diarree - huidreacties (bijv. jeuk, huiduitslag)

Zelden: kan optreden bij tot 1 op de 1.000 mensen - in zeer zeldzame gevallen zijn allergische reacties (bijv. ademhalingsproblemen, piepende ademhaling, zwelling van de huid) en shock (plotseling falen van de bloedsomloop) opgetreden - langzame hartslag - stijging van de bloeddruk - abnormale gewaarwordingen (bijv. jeuk, tintelingen, gevoelloosheid), beven, - epilepsieaanvallen, spiertrekkingen, ongecoördineerde bewegingen, voorbijgaand bewustzijnsverlies (syncope), spraakstoornissen - epilepsieaanvallen zijn hoofdzakelijk opgetreden bij hoge doseringen van tramadol of als tramadol werd ingenomen tegelijk met geneesmiddelen die stuipen kunnen verwekken - veranderde eetlust - hallucinatie, verwardheid, slaapstoornissen, wanen, angst en nachtmerries - psychische klachten kunnen optreden na behandeling met Tramadol Krka. De intensiteit en de - daling van het bloedsuikergehalte - hik

Serotoninesyndroom, dat zich kan manifesteren in de vorm van veranderingen van de gemoedstoestand (bijvoorbeeld agitatie, hallucinaties, coma) en andere effecten, zoals koorts, versnelde hartslag, instabiele bloeddruk, onwillekeurig trillende spieren, spierstijfheid, gebrek aan coördinatie en/of symptomen van het maag darmstelsel (bijvoorbeeld misselijkheid, braken, diarree) (zie rubriek 2 'Wanneer mag u dit middel niet innemen of moet u er extra voorzichtig mee zijn?').

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

  • Als u allergisch bent voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6 van deze bijsluiter.

  • Bij een acute vergiftiging met alcohol, slaappillen, pijnstillers of andere geneesmiddelen die invloed hebben op de gemoedsstemming en de emoties.

  • Als u ook MAO-remmers (geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van depressie) inneemt of minder dan 14 dagen voor de start van Tramadol Krka hebt ingenomen (zie "Neemt u nog andere geneesmiddelen in?").

  • Als u epilepsie hebt en als de aanvallen niet goed onder controle zijn met de behandeling.

  • Als vervangingsmiddel bij een ontwenningskuur.

Neem dit geneesmiddel altijd in precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Voordat u met de behandeling begint en op gezette tijden gedurende de behandeling zal uw arts met u bespreken wat u kunt verwachten van het gebruik van Tramadol Krka, wanneer en hoe lang u het moet innemen, wanneer u contact moet opnemen met uw arts en wanneer u moet stoppen met het gebruik (zie ook rubriek 2).

Uw arts zal de dosering aanpassen volgens de intensiteit van de pijn en uw eigen pijngevoeligheid. In het algemeen moet de laagste pijnstillende dosering worden ingenomen. Neem niet meer in dan 400 mg tramadolhydrochloride per dag, tenzij uw arts u dat heeft gezegd.

De geadviseerde dosering is:

Volwassenen en adolescenten vanaf de leeftijd van 12 jaar

  • Eén tablet Tramadol Krka 100 mg tweemaal per dag (equivalent van 200 mg tramadolhydrochloride per dag), bij voorkeur 's morgens en 's avonds.

Zo nodig mag de dosering worden verhoogd tot 150 mg of 200 mg tweemaal per dag (equivalent van 300 mg - 400 mg tramadolhydrochloride per dag).

Kinderen

Tramadol Krka is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Oudere patiënten

Bij oudere patiënten (ouder dan 75 jaar) kan de excretie van tramadol langzamer verlopen. Als dat op u van toepassing is, kan uw arts aanraden om het toedieningsinterval te verlengen.

Ernstige lever- of nierziekte (-insufficiëntie)/dialysepatiënten

Patiënten met een ernstige lever- en/of nierinsufficiëntie mogen Tramadol Krka niet innemen. Als de insufficiëntie in uw geval licht of matig is, kan uw arts aanraden om het toedieningsinterval te verlengen.

Wijze van toediening

Tramadol Krka tabletten met verlengde afgifte worden door de mond ingenomen.

Slik de Tramadol Krka tabletten met verlengde afgifte altijd in hun geheel in zonder ze te breken of te kauwen, met voldoende vloeistof, bij voorkeur 's morgens en 's avonds. U mag de tabletten op een lege maag of bij de maaltijd innemen.

CNK 3923729
Organisaties KRKA
Merken KRKA
Breedte 83 mm
Lengte 124 mm
Diepte 55 mm
Actieve ingrediënten tramadol hydrochloride