Otrivine Anti Allergie Spray 120 Doses

Geneesmiddel
Op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek of aan de automaat (indien de bestelling uit onze robot kan geleverd worden dan krijgt u nog een mail met een QR code en uitleg)

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Het werkzame bestanddeel is fluticasonpropionaat, een corticosteroïd dat bij dagelijks gebruik ontstekingen tegengaat. Deze spray helpt de reacties van uw lichaam op allergenen ('prikkels') in de omgeving onder controle te houden.

Otrivine Anti-Allergie wordt gebruikt bij volwassenen van 18 jaar en ouder voor behandeling van de allergische klachten die zich voordoen bij hooikoorts en andere allergenen in de lucht, zoals een allergie voor huisdieren, huisstofmijt of schimmelsporen. Het verlicht klachten zoals niezen, jeukende en waterige ogen en een lopende, jeukende of verstopte neus gedurende maximaal 24 uur.

Het kan 3 à 4 dagen duren voordat maximale bescherming is opgebouwd. Daarom is het belangrijk om dit middel regelmatig te blijven gebruiken om het volledige therapeutische effect te bereiken.

Wordt uw klacht na 7 dagen niet minder, of wordt hij zelfs erger? Neem dan contact op met uw arts.

Gebruik

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Dosis voor volwassenen van 18 jaar en ouder: De aanbevolen dosis is twee verstuivingen in elk neusgat eenmaal per dag (200 microgram fluticasonpropionaat), bij voorkeur s'ochtends. Wanneer uw klachten verminderen, kunt u de dosis mogelijk verlagen naar dagelijks één verstuiving per neusgat.

Als uw klachten heel ernstig zijn, kan het nodig zijn om de dosis te verhogen naar tweemaal per dag twee verstuivingen per neusgat totdat de klachten verminderen. Dit mag u echter maar voor korte tijd doen.

• Per dag niet meer dan 8 verstuivingen (4 per neusgat) gebruiken. • Gebruik de laagst mogelijke dosis om uw klachten onder controle te houden. • Mochten uw klachten na 7 dagen niet verminderd zijn of niet goed onder controle zijn, neem dan contact op met uw arts of apotheker. • Gebruik niet meer dan de aanbevolen dosis.

Gebruik bij kinderen en jongeren tot 18 jaar: Mag niet worden gebruikt bij kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Wijze van toediening Alleen in de neus gebruiken. Niet doorslikken. Niet in uw ogen spuiten.

Voordat u een nieuw flesje Otrivine Anti-Allergie gebruikt: Otrivine Anti-Allergie is voorzien van een dop die de tuit beschermt en schoon houdt. Haal de dop van het flesje voordat u de spray gebruikt.

Voordat u een nieuw flesje Otrivine Anti-Allergie in gebruik neemt of als u de spray een aantal dagen niet hebt gebruikt, moet u het product klaarmaken door enkele malen te pompen. Zo weet u zeker dat de dosis correct is.

Houd het flesje vast met uw duim tegen de onderkant van het flesje en uw wijs- en middelvinger aan weerszijden van de tuit. Houd uw duim stil en druk uw vingers enkele malen naar beneden totdat er een fijne nevel uit het flesje komt.

Terwijl u dit doet, mag u de tuit niet op uzelf of op een ander richten.

Als de spray het nog steeds niet doet, maakt u deze schoon zoals beschreven onder 'De spray schoonmaken'. Probeer niet om het kleine spuitgaatje door te prikken of te vergroten met een speld of ander scherp voorwerp; zo maakt u het spuitmechanisme kapot.

Otrivine Anti-Allergie gebruiken:

• Snuit voorzichtig uw neus. • Schud het flesje goed en verwijder de dop. • Als het een nieuw flesje Otrivine Anti-Allergie is of als u de spray enkele dagen niet hebt gebruikt, moet u het product eerst klaarmaken voor gebruik. Druk het pompje enkele malen naar beneden totdat er een fijne nevel uit het flesje komt. • Houd het flesje vast zoals in de afbeelding wordt getoond. Steek de tuit in uw ene neusgat en druk het andere neusgat dicht, kantel uw hoofd lichtjes naar voren en houd het flesje rechtop, zoals afgebeeld. Richt de tuit iets van het midden van uw neus vandaan. • Begin langzaam in te ademen via uw neus. Terwijl u inademt, drukt u met uw vingers de tuit stevig omlaag naar de hals van het flesje, zodat er nevel in uw neus wordt gespoten. • Adem uit via uw mond. Herhaal stap 4 voor een tweede verstuiving in hetzelfde neusgat. • Haal de tuit uit dit neusgat en adem uit via uw mond. • Herhaal stap 4 tot en met 6 voor het andere neusgat. • Nadat u de spray hebt gebruikt, veegt u de tuit af met een schone tissue of zakdoek en doet u de dop er weer op.

De spray schoonmaken:

• Verwijder de dop en de tuit van het flesje. • Laat de tuit en dop enkele minuten weken in warm water en spoel ze vervolgens af onder een lopende kraan. • Schud het overtollige water van de tuit en dop, en laat ze drogen op een warme – maar niet te hete! – plaats. • Plaats de tuit weer op het flesje. • Druk het pompje zo nodig enkele malen naar beneden totdat er een fijne nevel uit het flesje komt. Doe de dop weer op het flesje. • Probeer niet om het kleine spuitgaatje door te prikken of te vergroten met een speld of ander scherp voorwerp; zo maakt u het spuitmechanisme kapot.

Het kan 3 à 4 dagen duren voordat maximale bescherming door Otrivine Anti-Allergie is opgebouwd. U kunt klachten voorkomen door te beginnen met het gebruik van Otrivine Anti-Allergie vóórdat u bloot komt te staan aan de gebruikelijke 'prikkels'.

U mag Otrivine Anti-Allergie niet langer gebruiken dan de periode waarin u blootstaat aan de 'prikkels' (bijvoorbeeld pollen) die gewoonlijk uw allergie veroorzaken.

Samenstelling

Welke stoffen zitten er in dit middel? • De werkzame stof in dit middel is fluticasonpropionaat. Met elke verstuiving wordt 100 mg suspensie afgegeven. Deze bevat 50 microgram fluticasonpropionaat die als dosis wordt toegediend. • De andere stoffen in dit middel zijn glucose (watervrij), microcrystallinecellulose, carmellosenatrium, fenylethylalcohol, benzalkoniumchloride, polysorbaat 80 en gezuiverd water.

Contra indicatie

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?
• Als u allergisch bent voor fluticasonpropionaat of één van de andere stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6 van de bijsluiter ""welke stoffen zitten er in dit middel?"".

Gegevens
CNK3622487
FabrikantenHaleon
Breedte48 mm
Lengte115 mm
Diepte38 mm
Bijsluiter