Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 167

Pagina's
Sorteer op:
Liever een bad of douche?

Liever een bad of douche?

Neem jij ook graag een warm bad na een lange, slopende en kille dag? Je bent niet de enige! Voor velen is dit het ultieme moment om de beslommeringen achter zich te laten. Anderen verkiezen daarentegen een verkwikkende douche. Maar wat is het best voor je huid, een bad of douche? 

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen, je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Hun aanbod is de voorbije jaren enorm toegenomen en ze dienen voor tal van doeleinden: sommige supplementen bevorderen het herstel of dragen bij tot een betere conditie, andere worden gebruikt ter verlichting van plasproblemen, gewrichtspijnen of een prikkelbare darm … 

Sneeuwvakantie

Sneeuwvakantie

Je besluit staat vast, dit jaar ga je skiën. Echter verloopt dit niet altijd vlekkeloos. Wij geven je alvast enkele tips voor een topvakantie!

Wat is het prikkelbaredarmsyndroom?

Wat is het prikkelbaredarmsyndroom?

Het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is een chronische aandoening van het spijsverteringsstelsel die diarree, constipatie, buikpijn, krampen, opgeblazen gevoel en winderigheid veroorzaakt. 

Wat zijn hepatitis A en B?

Wat zijn hepatitis A en B?

Hepatitis A en B zijn twee ernstige vormen van leverontsteking, veroorzaakt door een virus, en vaak erg besmettelijk. Lees meer over de besmetting en symptomen.

Hier komt de buikgriep weer

Hier komt de buikgriep weer

De buikgriep of de gastro-enteritis evolueert onder de vorm van een winterse epidemie, van november tot maart, met een piek in de koude periode.

Wat is de ziekte van Lyme?

Wat is de ziekte van Lyme?

De ziekte van Lyme is een infectieziekte, veroorzaakt door de Borrelia-bacterie. Je kan de ziekte krijgen door een beet van een geïnfecteerde teek.

Allergieën

Allergieën

Veel personen hebben last van de seizoensgebonden symptomen van allergische rhinitis, beter bekend als hooikoorts. Deze allergie voor stuifmeel wordt seizoensgebonden genoemd, omdat ze vooral van het vroege voorjaar tot het einde van de zomer optreedt.

Zelfbruiners

Zelfbruiners

Om dat mooie carameltintje te behouden zijn de zelfbruiners in spray-versie, crème of olie een oplossing voor elke huid ! Wij geven je alvast enkele tips.

Sportvoeding

Sportvoeding

Mensen die aan sport doen hebben vaak hun eigen (eet)gewoontes maar helaas zijn die vaak gebaseerd op misvattingen. Een aantal tips!

Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Natuurlijke middelen tegen misselijkheid

Te zware, vettige maaltijden met te veel alcohol, gastro-enteritis of ook grote vermoeidheid, kunnen gepaard gaan met misselijkheid. Wij geven u enkele natuurlijke tips die u hierbij kunnen helpen.

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan is heel gekend als een plant die ervoor kan zorgen dat je een goede nachtrust geniet. Deze plant heeft kalmerende eigenschappen die tegen de stress helpen. Het effect is dubbel: kalmerend en slaapwekkend.

Pagina's